Publicacions
Publicacions
Epidemiologia de la pesta porcina africana i sistemes d’informació geogràfica: aplicació per a la gestió de la malaltia
31/10/2025 -
El manual promou l’ús dels sistemes d’informació geogràfica (SIG) en la gestió de la pesta porcina africana (PPA), un repte clau per a la producció...
Avaluació dels serveis ecosistèmics en agroecosistemes ramaders
07/10/2025 -
La guia sobre els agroecosistemes ramaders defensa que el debat públic sovint n’ignora els beneficis socials i ambientals i proposa analitzar-los mitjançant el marc dels...
El sector de la carne de cerdo en cifras: 2024
02/09/2025 -
El monogràfic ofereix un balanç actualitzat del sector porcí, descrivint l’evolució productiva, la reconfiguració del cens, la transformació del...
Dones a la transició ecològica
01/07/2025 -
L’informe examina, amb vocació divulgativa i rigor científic, la situació i evolució de la desigualtat de gènere en àmbits clau de la...
01/07/2025 -
L’informe examina, amb vocació divulgativa i rigor científic, la situació i evolució de la desigualtat de gènere en àmbits clau de la...
Millora del benestar animal mitjançant la Política Agrària Comuna (PAC): Avaluació d’alguns mecanismes dels Plans Estratègics Nacionals de la PAC 2023-2027
18/06/2025 -
Aquest informe avalua com es promou el benestar animal mitjançant la Política Agrària Comuna (PAC) als Plans Estratègics dels Estats Membres per al període...
El sistema internacional de la FAO per al seguiment de la resistència als antimicrobians (InFARM). Manual d'implementació 2024
01/06/2025 -
Aquest manual d’implementació exposa el funcionament del Sistema internacional de la FAO per al seguiment de la resistència als antimicrobianos (InFARM), una eina que ajuda els...
Directrius per al control sostenible de les paparres i la gestió de la resistència als acaricides al bestiar
01/06/2025 -
Aquestes directrius ofereixen un marc complet per al control de les paparres en el bestiar i per abordar la resistència als acaricides. El document descriu les característiques...
Itinerari de gestió progressiva de la FAO per a la bioseguretat dels animals terrestres (FAO-PMP-TAB)
01/05/2025 -
Aquest manual presenta el Camí Progressiu de Gestió per a la Bioseguretat d’Animals Terrestres (FAO-PMP-TAB), una estructura gradual que guia països i actors de les...
Manual de Ramaderia Extensiva i Canvi Climàtic (Fundación Entretantos)
24/03/2025 -
Aquest manual presenta una anàlisi científica i multidisciplinària dels reptes i oportunitats per a la ganaderia extensiva en el context del canvi climàtic, amb...
Ús sostenible i conservació dels fongs i invertebrats comestibles emprats com a components dietètics d’aliments i pinsos
01/03/2025 -
Aquest informe revisa l’estat actual del consum i la conservació dels bolets i els invertebrats terrestres comestibles, destacant l’interès creixent arreu del món...
Observatori sobre el sector agroalimentari de les regions espanyoles Informe 2023
14/02/2025 -
El sector agroalimentari és un pilar fonamental de l'economia espanyola, aportant una part rellevant del valor afegit i generant una ocupació significativa. Destaca per la seva...
El futur de l’agricultura i el món rural
16/01/2025 -
El número d'hivern de 2025 de Dossieres EsF examina dues qüestions estretament vinculades però diferenciades: el món rural i l'agricultura. Tot i la seva...
Disponibilitat de productes medicinals antimicrobians i alternatives al seu ús
15/09/2024 -
Informe elaborat pel Grup de Treball de Disponibilitat de Medicaments Veterinaris i Alternatives al seu Ús, en col·laboració amb l'ANMV (Agència de Medicaments de...
Com la prevenció pot reduir la necessitat d'antibiòtics. Vies per reduir l'ús d'antimicrobians a les granges per a la transformació sostenible dels sistemes agroalimentaris (RENOFARM)
03/09/2024 -
Aquest informe analitza com governs, professionals de la salut, veterinaris i productors d’aliments poden treballar conjuntament per reforçar les estratègies de...
Agritech
Aigua
Benestar animal
Fertilització
Malbaratament alimentari
Packaging
Proteïna alternativa
Aqüicultura i pesca
Arròs
Aviram
Boví
Cereals
Cítrics
Cunícola
Fruita fresca
Hortalisses
Llegums
Oli d'Oliva
Oví
Porcí
Vi