Productes làctics

Productes làctics

Sube la carne y baja el cereal en la lonja de León
11/12/2025 - En la sesión de la lonja de León celebrada ayer, nueva subida en la carne de vacuno, destacando los de 100 euros unidad tanto en pasteros macho como en hembras, la falta de oferta...
Ovino de leche y huella de carbono: Castilla y León se suma a Life Green Sheep
11/12/2025 - El próximo 12 de diciembre se celebrará en la sede del Instituto Tecnológico Agrario de Castilla y León (ITACyL) una reunión con representantes del sector ovino de leche para definir prácticas...
Leche Celta y la cooperativa Clun unen fuerzas
11/12/2025 - El sector lácteo español da un paso hacia la concentración, sin abandonar el modelo cooperativista. Las compañías gallegas
Global dairy oversupply: Will milk keep on flowing?
11/12/2025 - Milk production continues to exceed global demand, driving dairy prices lower at the end of 2025. GDT index drops 4.3%, butter slumps 12.4%, while US exports surge amid regional price disparities.
El Gobierno confía en la firma del acuerdo de la UE con Mercosur
- En declaraciones a la prensa a su llegada a un Consejo de ministros de Agricultura y Pesca, Planas dijo que comparte las "preocupaciones" del sector, que tiene previsto llevar a cabo una...
EU farm ministers sound alarm over sharp downturn in dairy prices
11/12/2025 - After a spell of high prices, farmers in parts of the EU now face falling returns, though the Commission says it is too early to act
Clun y Leche Celta se unen en el gigante gallego CoRural con 1.400 productores
- Cooperativas Lácteas Unidas (Clun) y Leche Celta han alcanzado un acuerdo para constituir
The raw ingredient type shapes how consumers perceive sustainability in food
11/12/2025 - Main findingsPerceptions of sustainability in food among Swedish and Italian consumers:Raw ingredients are most important, particularly for burgers, where plant-based is regarded as...
Nueve de cada diez españoles asocian comer sano con hacerlo sin prisas
11/12/2025 - La alimentación consciente se consolida como una de las claves del bienestar en España. Así lo revela el II Estudio Milkfulness, elaborado por Leche Celta en colaboración con la Asociación...
Don Simón lanza junto a Tetra Pak un envase con barrera de papel para zumos
10/12/2025 - García Carrión ha alcanzado un hito junto con Tetra Pak con el lanzamiento del primer envase aséptico con barrera de papel para zumos, el primero a nivel mundial en formato individual para su...
What If the Moon Were Cheese? John Scalzi’s Latest Book Has the Answer
- New guidance from the CDC&***s vaccine advisory panel would do away with a decades-old universal birth dose recommendation for hepatitis B that helped cut infections by 99 percent in the U.S.
V-Label Awards Germany 2025: Winners Announced Across Eight Plant-Based Categories
11/12/2025 - © Billie GreenThe 2025 edition of the V-Label Awards Germany has announced the winners, following a two-stage evaluation process...
How Plant-Based Brands Can Win in a Crowded Market
11/12/2025 - Image supplied by ProVeg InternationalSometimes, having a great product isn’t enough; you need a marketing strategy that helps consumers see its value in a crowded food landscape. ProVeg...
New Dutch Dietary Guidelines Recommend Consuming More Legumes & Less Meat
10/12/2025 - Photo: cottonbro on PexelsNew dietary...
Minnesota’s Most Populous County Implements Plant-Based-By-Default Policy for Official Meetings and Events
10/12/2025 - Image: Fauxels on PexelsHennepin County, the most populous county in Minnesota, with over 1.2 million residents, has adopted an administrative policy requiring
Maïzly Rolls Out Refrigerated Corn Milk in New York Retail Market
10/12/2025 - © MaïzlyUS-based beverage company Maïzly has launched a refrigerated version of its corn-based milk across retail locations in New...
All G Secures $6.6M and Forms Partnership to Commercialise Precison Fermentation-Derived Milk Proteins
11/12/2025 - © All GAll G, an Australian company producing milk proteins through precision fermentation, has secured a capital injection totalling A$10...
Digestión de la fibra: un factor clave para la eficiencia y la sostenibilidad en la producción de leche
10/12/2025 - El pasado 27 de noviembre, cerca de 80 nutricionistas y profesionales del sector lácteo procedentes de 22 países europeos se reunieron en Viena, Austria, donde se encuentra una de las plantas de...
Top 5 benefits of biotics for dairy cattle
10/12/2025 - Discover how probiotics, prebiotics, and synbiotics improve rumen health, milk yield, and immunity in dairy cattle, offering a sustainable alternative to antibiotics.
El Congreso avala el veto del Gobierno a la rebaja del IVA a carnes y pecados
- La Mesa del Congreso ha avalado este martes el veto del Gobierno a la rebaja del Impuesto sobre el Valor Añadido (IVA) al 4 % a las carnes, los pescados y las conservas entre el...